Hírek-aktuális

 

 

 

Októberben a Construmával újra nyit a Hungexpo kiállítási központ

2020-09-28

A COVID-19 vírus okozta több mint fél éves kényszerszünet után újra nyit a Hungexpo Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központ. Október 7–11. között rendezik meg a tavasszal elmaradt Construma kiállításcsokrot, majd 19–22. között az Automotive Hungary és az Ipar Napjai kiállítást.

A kiállítók és a látogatók egészségügyi biztonságára fokozottan ügyelve a Hungexpo összeállított egy POST COVID kézikönyvet, valamint új belépési szabályokat fogalmazott meg, amelyek minimalizálják a fertőzés kockázatát a kiállítási központban. A kiállításokat virtuális térrel bővítették, hogy a fizikai megjelenésen túl a kiállítóik a virtuális térben felbukkanó látogatókat is fogadni tudják.

construma_554_01

Október 7-11. között rendezik meg a 39. Construma és a 9. OtthonDesign kiállítást. A megszokottól eltérő időpontban és körülmények között szervezett kiállításon (az otthonteremtési kiállítási csokrot eredetileg tavasszal tekinthették volna meg a látogatók) a kiállítási központ legnagyobb alapterületű csarnokában, az A pavilonban csaknem 150 kiállító vesz részt, akik személyesen is szeretnének partnereikkel, a szakmai látogatókkal és a végfelhasználókkal találkozni. A kiállításhoz szakmai partnereink által szervezett konferenciák is kapcsolódnak.
Az idei Construma, OtthonDesign Otthonteremtési kiállítási csokor megrendezése önmagában is jelentős eredmény, tekintve, hogy több hagyományos, hasonló tematikájú, európai kiállítást bizonytalan időre halasztottak a szervezők. A kiállítók eltökéltségét és optimizmusát jelzi, hogy a nehézségek ellenére is ilyen szép számban részt vesznek a kiállításon, ahol a látogatók számára bemutatják az elmúlt időszak újdonságait, a legújabb trendeket.
A rendkívüli körülményekre tekintettel a Hungexpo – a kiállítás megszervezésén túl – azzal járul hozzá az ágazat üzleti lehetőségeinek bővítéséhez, hogy a látogatók számára az idei évben online megvásárolt belépőjegyek árát jelentősen csökkentette.
Minden vállalkozás új megoldásokat keres az új kihívásokra. Így tesz a Hungexpo is. Miközben a fizikai kiállítás körülményeinek kockázatát igyekszik minimálisra csökkenteni az új egészségügyi szabályok bevezetésével, a cég munkatársai az elmúlt hónapok során kidolgozták a kiállítás kibővítését, a szélesebb látogatói kör elérését elősegítő virtuális kiállítási formát, ezáltal lépéseket téve egy hosszú távon működőképes hibridmegoldás kialakítása felé.
A virtuális kiállítási forma segítségével a kiállítók a Hungexpo honlapjáról közvetlenül elérhetik a látogatókat. A feltöltött információk pedig nem csupán a kiállítás nyitvatartási idejében, hanem attól elkülönülve, napi 24 órában elérhetők a fizikai kiállítás napjain.
A Construma ezúttal is számos szakmai programnak ad helyet. Ezek közé tartozik – immár hagyományosan – a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara épületgépészeti szakmai továbbképzése; az ÉVOSZ kerekasztal beszélgetése „Mire elég a forrás?” címen, a nagy értékű építési beruházásokról; a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület „Bérlakásépítési program 2020” című rendezvénye; a Magyar Építész Kamara szakmai továbbképzése építészek számára. A kiállítás fő támogatója a KÉSZ Zrt., a területen zajló fejlesztés kivitelezője pedig vezetett szakmai túrákat indít a kiállítás ideje alatt az érdeklődő szakemberek számára.
A Construma része immár évek óta a nagy sikerű Otthon Design kiállítás, ahol a látogatók megismerhetik a legújabb trendeket, és megtekinthetik a lakberendezés és belsőépítészet újdonságait.
A kiállítás része a Magyar Design stand, amely idén külsejében megújulva, de küldetését tekintve változatlanul igyekszik bemutatni az utóbbi év magyar design termését, a diplomamunkáktól kezdve néhány prototípuson át a megvásárolható, megrendelhető termékekig. Ezzel egyfelől láthatóvá teszi az aktuális design trendeket, másfelől pedig egy egyedi kínálattal várja az érdeklődőket. Az Magyar Design mottója idén a fenntarthatóság és a környezet védelme. Az itt bemutatott darabok a legújabb, környezetkímélő technológiákkal készültek, legtöbbjük hagyományos, környezetkímélő anyagok felhasználásával.
A stand a személyes találkozások helyszíne is: tervezők, érdeklődők, potenciális partnerek és vásárlók beszélgethetnek, inspirálódhatnak. Több magyar designmárka, pl. Plydesign, Shelfie önálló standon várja a látogatókat.
A kiállítás megnyitóján adják át a Construma-díjakat, a tavaszi pályázaton részt vett legjobb innovatív termékek elismeréseként. A 2020-as díjazott cégek és termékek: Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. (Bachl Extrapor HL); Horizont Global Kft. (Fészekház); Internorm Ablak Kft. (Internorm KF520 műanyag – műanyag/alumínium ablak); Nilan Légtechnika Kft. (Nilan Combi S 302 Polar Top); Solar Hero Innovációs és Megújuló-energia Zrt. (Új generációs cella-optimalizált német fejlesztésű napelem modul).
A kiállítás 2020. október 7–11. között, naponta 9–18 óráig (vasárnap 9-17 óráig) tart nyitva. Szakmai napok: október 7-9., nagyközönség napok: október 10-11. A belépés a III. kapun keresztül történik. A helyszínen a pénztárakban érintős bankkártyával, vagy HelloPay kártyával lehet belépőjegyet vásárolni. A Hungexpo a fertőzésveszély csökkentése érdekében arra ösztönzi a látogatókat, hogy belépőjegyüket online vásárolják meg. Az online jegyek mintegy 50%-kal olcsóbbak, mint a helyszínen értékesített belépők.
Bővebb információk: www.construma.hu

automotive_550

ipar_napjai_550

Október 19–22. között rendezik meg a 8. Automotive Hungary Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítást, amelyet ezúttal az Ipar Napjai szakkiállítással egy időben tekinthetnek meg a látogatók. A Hungexpo célja ezekben a rendkívüli időkben is ugyanaz, mint mindig: találkozási pontot biztosítani az ipar és a járműgyártás valamennyi hazai és nemzetközi beszállítója és szolgáltatója számára.
Idén először az Ipar Napjai Nemzetközi ipari szakkiállítás társrendezvénye a 8. Automotive Hungary Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás, amelynek tematikája lefedi a járműgyártás teljes folyamatát a tervezéstől a gyártásig. A szakkiállítás célja, hogy a járműgyártási iparág valamennyi szintű hazai beszállítója és szolgáltatója találkozhasson egymással.
Napjaink vezető irányzatai, mint például az Ipar 4.0, a digitalizáció vagy az automatizálás az ipar minden területén megjelennek, egyik iparág, azon belül egyetlen cég sem nézheti tétlenül a változásokat, alkalmazkodnia kell a piaci körülményekhez. Ilyen versenyhelyzetben rendkívül fontos az iparágak közötti szinergia kihasználása, a piaci szereplők között létrejövő együttműködések kiaknázása.
Erre nyújt egyedülálló lehetőséget a két kiállítás egy időben, egy helyen, 2020 októberében a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.
A kiállítás-csokorra várhatóan mintegy tízezer szakmai látogató érkezik, akik egy helyen, egy időben kíváncsiak a piac kínálatára, résztvevőire, a megjelenő ágazatok nyújtotta lehetőségekre, a legújabb trendekre és innovációkra.
A tavalyi rendezvényekhez hasonlóan a szakmai partnerek közreműködésével számos érdekes, szakmailag tartalmas, magas színvonalú, az iparág egészét lefedő tematikai pontokra épülő programot állítottak össze. Ezek közül kiemelkedik a hagyományos B2B Beszállítói Fórum, amely egyedi üzleti lehetőségeket nyújt a beszállítók és beszerzők részére. A zártkörű fórum célja, hogy a beszerzők számára lehetővé tegye az előzetes minőségi szűrőn már átesett, ugyanakkor a számukra számára ismeretlen beszállító cégek megismerését, velük való személyes tárgyalást, és az esetleges későbbi üzletkötést.
A szakmai rendezvények közé tartoznak a különböző mérnöki és szakmai továbbképzések, valamint az egyetemi mérnökhallgatók szokásos versenye, a Techtogether. A 2014 óta az Automotive Hungary kiállítással egy időben megrendezett verseny lehetőséget teremt arra, hogy a járműépítő hallgatói csapatok tagjai új szponzorokat találjanak fejlesztéseikhez, a munkaerőre vágyó cégek pedig új munkatársakra lelhetnek.
Bővebb információ, látogatói nyitvatartás, belépési szabályzat, szakmai regisztráció díjmentes belépésért a látogatók részére: www.iparnapjai.hu és www.automotivexpo.hu

 

 

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea