hirdetés

Hírek-aktuális

 

 

 

Nemzetközi konferencia az okos városokról az Óbudai Egyetemen

2018-06-13

„Okos, Fenntartható és Biztonságos Városok” címmel rendeztek kétnapos nemzetközi konferenciát az Óbudai Egyetemen május 25–26. között. Az eseményt – amelynek fókuszában a biztonság és a modernizáció, hazánk és Európa fejlődésének egyik legfontosabb területe – áll harmadik alkalommal rendezte meg az intézmény.

oo_250_01A „Smart, Sustainable and Safe Cities Conference” helyszíne ezúttal is az Óbudai Egyetem józsefvárosi kampusza volt, ahova nyolc országból érkeztek szakemberek, hogy körüljárják a modernizáció és a biztonság kérdéskörét, bemutatva saját kutatási és fejlesztési eredményeiket. A konferencia tudományos bizottságában helyet foglaltak Franciaország, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Olaszország és Japán képviselői.
A kétnapos tudományos tanácskozáson szó esett az intelligens városok technológiáiról, az intelligens közlekedési rendszerekről, a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeiről, a kiber-fizikai rendszerekről, a városi katasztrófa elhárításról, a smart city környezet adatvédelmi kérdéseiről és a magánélet védelméről. Fókuszba került az Ipar 4.0, az energiatakarékos megoldások, a létfontosságú infrastruktúrák védelme, valamint a terület új fejlesztési irányait is megismerhették az érdeklődők.
A rendezvényen a plenáris ülések és a kerekasztal-beszélgetések mellett magyar és külföldi kutatók, PhD hallgatók és doktorjelöltek mutathatták be kutatásaik legfrissebb eredményeit. Az érdeklődők több tudományterület eseményei közül választhattak, az előadások angol és magyar nyelven voltak hallgathatóak.
Az Óbudai Egyetem számos, nemzetközileg elismert oktatóján kívül előadást tartott – többek között – az IBM Regionális Igazgatója, dr. Pongrácz Ferenc is. Emellett több országból vendégelőadók is érkeztek a konferenciára. Így Horvátországból prof. dr. Josip Stepanic, a University of Zagreb, Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture oktatója, Szerbiából prof. dr. Dalibor Dobrilovic, a University of Novi Sad Technical Faculty „Mihajlo Pupin” Zrenjanin oktatója és Svédországból prof. dr. Francesco Flammini, a Linnaeus University oktatója.
A rendezvény fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere és prof. dr. Réger Mihály, az egyetem rektora volt. Az eseményen dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes mondott köszöntőt, továbbá a fővárosi önkormányzat és számos hazai önkormányzat képviseltette magát.
A konferencia főszervezője az intézmény két kara, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar és a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar volt. Emellett a szervezésben részt vett a Doktoranduszok Országos Szövetsége, a Faculty of Security Engineering, az University of Žilina, valamint az IEEE SMC Technical Committee on Homeland Security szervezet.

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea