Hírek-aktuális

 

 

 

Mit ér a vezető, ha nő?

2023-11-27

Egy érdekes felmérés adta az apropóját a 2023.november 21-én tartott sajtótájékoztatónak, amelyet a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közösségének (MVÜK) Női Vezetői Klubja rendezett. Az esemény témája: „Tenni vagy nem tenni, azaz kell-e változtatni a vezetőnői lét jellemzőin?” 

A 2023 októberében végzett hiánypótló, nem reprezentatív kutatás a Magyarországon működő kis- és középvállalatok női vezetőinek erősségeit, kihívásait, kompetenciáit, fejlesztendő területeit és a női vezetői léttel kapcsolatos sztereotípiákat mérte fel. A kutatásban az MVÜK (Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége) Női Vezetői Klubja tagvállalatainak vezetőit, és az adatbázisukban szereplő, minimum 100 millió forint éves árbevételű cégek vezetőinek véleményét kérdezték meg. A kérdésekre 221 szenior vezető válaszolt. Az online kérdőív és a két fókuszcsoportban zajló kutatás résztvevőinek 69%-a nő, 31%-a férfi volt, mintegy fele több mint 15 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik, átlagéletkoruk 49 év.
A teljes felmérés eredményei lentebb olvashatók.

mvuk_sajtokozlemeny_1121_final_jav_800_5122

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea