hirdetés

Hírek-aktuális

 

 

 

Miért fontosak a szakvásárok

2021-06-17

A szakvásárok kövezik ki a gazdasági fellendülés útját – hangsúlyozta Nicola Beer, az Európai Parlament alelnöke és Wolfgang Marzin, a Messe Frankfurt GmbH elnök-vezérigazgatója, amikor a legnagyobb német vásárszervező székhelyén találkoztak. A nemzetközi vásárok fontos szerepet játszanak az erős, stabil és egészséges gazdaságban.

nicola_beer_wolfgang_marzin_div4052_250_a_250A nemzetközi vásáripar 2020 eleje óta hatalmas kihívásokkal néz szembe, amelyeket a koronavírus világjárvány jelentett. A vásárok bezárásával szinte egyik napról a másikra eltűntek azok a marketing-, kommunikációs, rendelési és kapcsolatépítési platformok, amelyek minden iparág számára oly fontosak az ügyfélkapcsolatok kialakításához és fenntartásához, valamint az értékesítés generálásához.
„A kereskedelmi vásárok nemzetközi bemutatóterek és erős bástyák az iparágak számára, és nagyban hozzájárulnak a gazdasági prosperitáshoz. Ha a vásárok és konferenciák nem tudnak megrendezésre kerülni, az nemcsak a kiállító vállalatokra, hanem az egész gazdaságra nézve is jelentős mértékű következményekkel jár. A vásárok elengedhetetlenek egy egészséges és sikeres gazdasághoz." – mondta Nicola Beer.
Ezért van szüksége az európai vásáriparnak arra, hogy a döntéshozók egyértelmű állásfoglalást adjanak a rendezvények folytatásáról. Spanyolország, Nagy-Britannia és Hollandia már bebizonyította, hogy az olyan nagyszabású rendezvények, mint a vásárok és a konferenciák ismét lehetségesek. Németország különösen fontos a nemzetközi üzleti élet számára, és meg kell mutatnia, hogy a higiéniai és tesztelési koncepciókban szerzett tapasztalatok alapján Európa-szerte lehetséges a vásáripar teljes újranyitása.

A neves ifo Gazdaságkutató Intézet tanulmánya szerint a Messe Frankfurt rendezvényei a múltban országosan évente 3,6 milliárd eurónyi vásárlóerőt generáltak, nem is beszélve a 657 millió eurónyi adóbevételről. A vásárok elmaradása vagy elhalasztása másodlagosan is óriási hatással jár, nemcsak a szállodákra, éttermekre és bárokra, hanem a közlekedési és szolgáltató cégekre és a kiskereskedőkre is. A tanulmány szerint a Messe Frankfurt rendezvényei több mint 33 000 munkahelyet biztosítanak Németország-szerte.

"A gazdaság tükreiként a vásárok már többször is szembesültek válságokkal, és most újra a gazdaság stabilizátoraként fognak szerepelni. Ennek oka, hogy a vásárokon a legrégebbi és legértékesebb valutánkkal, a bizalommal kereskednek" - mondta Wolfgang Marzin. Megjegyezte, hogy „bár a digitális és a hibrid rendezvényformátumok a válság idején ismét bebizonyították a vásárok rugalmasságát és sokszínűségét, tartós bizalmat csak személyesen lehet teremteni. Szoros partnerségek nem tudnak kialakulni egy tisztán digitális színtéren".

Az AUMA – a Német Vásárszövetség által az ifo tanulmánya alapján végzett számítások szerint a koronavírus okozta intézkedések miatt lemondott vásárok csak Németországban már most is mintegy 40 milliárd euró negatív gazdasági hatást okoztak. És ez a szám még csak meg sem közelíti azokat a veszteségeket, amiket az elmaradt üzletkötések jelentenek, amelyek azért nem jöttek létre, mert a rendezvények nem kerültek megrendezésre.
A vásárok lehetővé teszik az újdonságok szemléletes bemutatását és nem csupán egy virtuális benyomás alapján. Megtapasztalható, körbejárható, minden érzékszervre ható módon – olyan lehetőség ez, amelyek máshol nem állnak rendelkezésre. Ezért a vásárszervezők, a kiállítók és szolgáltatóik most egyértelmű jelzést várnak a vásárok folytatásának engedélyezéséről. A lenyűgöző biztonsági és higiéniai koncepciók, a legmodernebb szellőzőrendszerek, a biztonságosan kialakított kiállítótermek és a látogatókezelés új formái maximális biztonságot garantálnak a vásárok és konferenciák számára.

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea