hirdetés

Hírek-aktuális

 

 

 

Light+Building 2024 – a világítás és a hálózatba kapcsolt épülettechnika szimbiózisa

2023-10-06

A Light+Building ismét a szokásos módon kora tavasszal, 2024. március 3–8. között kerül megrendezésre. A visszaszámlálás megkezdődött, és alig hat hónap van hátra a világ vezető világítástechnikai és épületvillamossági szakvásárának frankfurti megnyitójáig.

lb-2024-kv-_650Eddig több mint 2000 kiállító regisztrált a szakvásárra, hogy bemutathassa innovációit. Ismét jelen lesznek a nagy világítástechnikai gyártók, és számos piacvezető cég mutatja be legújabb termékeit a világítás, az elektrotechnika, az otthon- és épületautomatizálás, valamint a hálózatba kapcsolt biztonságtechnika területén.
Az emberek életmódja, munkája és kapcsolata a városokban és az épületekben folyamatosan változik. Ezért a holnap épületszolgáltatási technológiájának alkalmazkodnia kell a vele szemben támasztott változó igényekhez. Az új energiaforrásokhoz interfészekre van szükség, a rendszereknek átjárhatónak kell lenniük, és a hatékony működésnek a károsanyag-kibocsátás és a gazdaságosság szempontjából is magától értetődőnek kell lennie. A villamosítás jelenti a nagyobb fenntarthatóság és a jövőbeli igényeknek megfelelni képes építőipar alapkövét. Ennek megfelelően a világ vezető szakkiállításának mottója 2024-ben a „Legyen villamosított!” (Be electrified!). E mottó alapján három kiemelt téma – Fenntarthatóság, Hálózatba kapcsolhatóság és Munka+Élet – határozza meg azokat a tényezőket, amelyek a holnap világában az élet, a munka és a mobilitás szempontjából alapvető fontosságúak lesznek. A Light+Building 2024-en ezek képezik az előadások, a vezetett túrák és a különleges bemutatók közös vezérfonalát.
A Light+Building szakvásáron az irodáktól az oktatási létesítményeken át, az ipari alkalmazásoktól a kiskereskedelmen át a szállodaiparig terjedő spektrumot lefedve az intelligens világítási megoldások mindig is kiemelt helyet kaptak. Összességében ez a témakör most is a teljes kiállítási terület mintegy 64%-át foglalja el.
Az elektrotechnikai infrastruktúrára alapozva a jövő fenntartható házai és épületei megújuló energiaforrásokat használnak a hatékony és gazdaságos üzemeltetés érdekében, ugyanakkor magas fokú kényelmet, biztonságot és védelmet nyújtanak. A megfelelő villamos infrastruktúra előfeltétele az otthon- és épületautomatizálásnak, az energiatárolásnak és annak kezelésének, a napelemes rendszerek és töltőállomások csatlakoztatásának, valamint a villamosenergia-alapú fűtési rendszereknek. Az ezekhez szükséges legújabb termékek, technológiák szintén bemutatkoznak az ágazat számos kulcsszereplőjének részvételével.
Egyre inkább digitalizálódó világunkban a biztonságtechnikai szegmens kiemelt fontosságú szerepet játszik. Az „Intersec Building” kiállítói a hálózatba kapcsolt biztonsági és biztonságtechnikai megoldásokat mutatják be.
Felsorolni is szinte lehetetlen azokat a területeket, amelyek érdeklődésre tartanak számot a szakemberek körében, és amelyek jelen lesznek Frankfurtban a Light+Building alkalmával, így csak azt tudjuk javasolni, hogy aki teheti, látogasson el a kiállításra.

Képek: © Messe Frankfurt GmbH

hirdetés

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea