Hírek-aktuális

 

 

 

Június 14-én nyit Európa legnagyobb megújuló energiaipari platformja – The Smarter E Europe

2023-06-02


(Intersolar Europe, ees Europe, Power2Drive Europe és EM-Power Europe)

„Egy új energiavilág megteremtése” – ez a célja a The smarter E Europe-nak, Európa legnagyobb energiaipari platformjának. A középpontban a megújuló energiák, a decentralizáció és az energiaipar digitalizálása, valamint a villamos energia, a hő és a közlekedési ágazat ágazatközi megoldásai állnak az intelligens és fenntartható energiaellátás érdekében.

the_smarter_e_h_255Június 14–16. között három napon át, több mint 85 000 látogatót várnak a rendezők, 180 000 m² kiállítási területen a Müncheni Vásárközpontban.
A hagyományokhoz híven egyfajta szakmai bemelegítésként szakmai konferenciákkal már június 13-án indul a program (részletes program: https://www.intersolar.de/conference-program)
Az Intersolar Europe, a világ vezető napenergia-ipari kiállítása 108 000 m2 kiállítási területtel fogja várni a látogatókat, ami majdnem 20%-kal több, mint korábban. Az ees Europe, Európa legnagyobb akkumulátorokkal és energiatároló rendszerekkel foglalkozó kiállítása 42 000 m2-nyi kiállítási területet foglal majd el. A The Smarter E Europe, amely az EM-Power és a Power2Drive kiállításokat is magába foglalja, így tovább erősíti pozícióját Európa legnagyobb energiaipari platformjaként. A The Smarter E Europe 2023-ban összesen 2400 kiállítóval 17 kiállítói csarnokban várja az érdeklődőket.

global_174

A napelemes ipar elérkezett a terawatt-korszakba: A globális napenergia-kapacitás 2022-ben elérte az egy terawattot, és ez a szám a következő három évben várhatóan több mint kétszeresére, 2,3 terawattra emelkedik – derül ki a SolarPower Europe által először az Intersolar Europe 2022. májusi rendezvényén bemutatott Global Market Outlook for Solar Power 2022–2026 című tanulmányból.
A napenergia-rendszerek erőteljes növekedése a lakossági tárolórendszerek piacát is ösztönzi: Az EUPD Research szerint Németországban a lakossági tárolórendszerek 87%-át új napelemes berendezéssel együtt telepítik. Az iparági és piackutató szervezet arra számít, hogy a lakossági tárolórendszerek száma 2024-re eléri az egymilliós határt. Ezzel Németország lesz a lakossági tárolórendszerek legnagyobb piaca Európában. De nem csak a lakossági tárolórendszerek piaca növekszik: A Wood Mackenzie elemzői azt jósolják, hogy a helyhez kötött akkumulátoros tárolórendszerek használata 2031-re elérheti az 500 gigawattos globális teljesítményt. Mivel az akkumulátorok a jövőben az autóipar kulcsfontosságú értékteremtő tényezői lesznek, a német autóipari vállalatok minden eddiginél erőteljesebben nyomulnak az energiatárolási iparágba.

Az ees Europe kiállítás a tárolóiparral együtt növekszik: idén 42 000 m2-en, három csarnokban rendezik meg Európa legnagyobb, akkumulátorokkal és energiatároló rendszerekkel foglalkozó kiállítását. Az ees Europe ideális platformot biztosít az akkumulátorcellák, napelemes tárolórendszerek, kereskedelmi tárolórendszerek és hálózati tárolórendszerek gyártóinak, beszállítóinak és forgalmazóinak, valamint a projektfejlesztőknek, rendszerintegrátoroknak, telepítőknek és professzionális felhasználóknak az energiaiparban és az autóiparban való összekapcsolódására.

Az e-mobilitásra és a töltőinfrastruktúrára nagyobb a kereslet, mint valaha. A Power2Drive Europeszakvásár ennek a szektornak a vezető európai platformja. A kiállítási csarnokokban és két tesztvezetéssel ellátott szabadtéri területen a töltőrendszerek, az elektromos járművek és a mobilitási szolgáltatások, valamint a zöld technológiákat alkalmazó innovatív mobilitási megoldások kerülnek a középpontba.

Az energetikai átállás óriási kihívásokkal jár a hálózatüzemeltetők számára: Miközben egyre több kisfogyasztó (prosumer) termel decentralizált villamos energiát például PV-rendszerek segítségével, amelyet részben helyben fogyasztanak el, részben pedig a hálózatba táplálnak, a közlekedés és a hőszektor villamosítása miatt folyamatosan nő az energiaigény.
Hogyan tudnak az üzemeltetők úrrá lenni ezen a problémán? Intelligens, digitalizált transzformátorok és szekunder alállomások alkalmazásával, amelyek átláthatóvá és rugalmassá teszik elosztóhálózataikat. Ezeket a megoldásokat és sok más, az elektromos hálózat modernizálását, digitalizálását és rugalmasabbá tételét célzó innovációt mutatnak be a kiállítók az EM-Power Europe 2023-on, az energiagazdálkodás és az integrált energetikai megoldások nemzetközi szakkiállításán. A látogatók betekintést nyerhetnek az olyan új fejlesztésekbe, mint az intelligens hálózatok, a prosumerek integrációja, az e-mobilitás és a holisztikus megújuló energiarendszerben történő energiahordozás.

4_logo_h_650

A négy önálló kiállítást (Intersolar Europe, ees Europe, Power2Drive Europe és EM-Power Europe) magába foglaló The Smarter E Europe 2023. június 14–16. között várja az érdeklődőket a Messe Münchenben.

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea