Hírek-aktuális

 

 

 

Intersolar és a többiek

2024-06-26

Úgy tűnik a The smarter E Europe kiállításcsalád – Európa legnagyobb energiaipari platformja – teljes sikert aratott, és rekordszámokat hozott a múlt héten Münchenben, még a párhuzamosan folyó foci EB ellenére is, ami az utazást és a szállásfoglalást kicsit megnehezítette. Az energetikai átmenet, a megújuló energiaellátás 24/7 kérdésköre egyre inkább húsba vágó téma, ami mellett már nem lehet – struccpolitikát folytatva – elmenni. Lenyűgöző számok bizonyítják a The smarter E Europe-ot alkotó kiállítások, – az Intersolar, az ees, a Power2Drive és az EM-Power – sikerét: 55 országból 3 008 kiállító mutatta be innovatív termékeit, megoldásait és szolgáltatásait a 19 kiállító csarnolban és a szabadtéri területen.

A kiállításokra és a kísérő konferenciákra 176 országból mintegy 110 000 látogató érkezett, hogy megismerkedjen a napenergia, az energiatárolás, az e-mobilitás, az intelligens hálózatok és a prosuming (termelő fogyasztó) területén a technika állásával, a legújabb trendekkel és fejlesztésekkel, valamint az üzleti modellekkel. Az Elektroinstallateur szaklap következő számaiban igyekszünk majd bővebben hírt adni újdonságokról, trendekről, de addig is némi ízelítő a látottakból.

se_1_3_1149Nagy öröm volt, hogy magyar kiállító is részt vett az Intersolaron. Az ELECTRAPLAN Termelő Kft. napelemes tartószerkezeteket, carport megoldásokat kínált az érdeklődőknek. A napelemes tartószerkezetek méltatlanul kevés szót kapnak a megújuló energiákra történő átállás kapcsán, holott egy PV rendszer hatékony és hosszútávon megbízható, biztonságos működése nagyban függ a tartószerkezettől is (1. ábra).

A SIEL standon dedikált magyar napot is tartottak 2024.06.20-án tekintettel a sok hazai érdeklődőre, akik többek között olyan műszaki újdonságokkal ismerkedhettek meg,mint:
- a 350 kW-os, 1500 V-os  SIEL Soleil SPX sztring inverter
- a SIEL Soleil DSPX 1500 V-os tárolós centrál inverter család 550 – 6112 kW tartományban, vagy
- a virtuális inercia szimulálására képes SIEL Soleil tárolós inverter (2. ábra).

Máshol is várták magyar szakemberek az itthonról érkező látogatókat, hogy könnyebbé tegyék az információk gyors átadását. A SOLPLANET neve talán még kevésbé ismert itthon, de a cég célja olyan kiváló minőségű és hatékony napenergia-hasznosító termékek létrehozása, amelyeket könnyű telepíteni és használni. Az inverterek, hibrid inverterek, energiatárolók, EV töltők széles termékkínálatával élvezetes „tárlatvezetés” keretében ismerkedhetett meg, aki egy kis időt szánt rá (3. ábra).

Természetesen az olyan nagy cégek sem hiányozhattak a seregszemléről, mint az OBO Bettermann, amely a napelemes rendszerek villamossági szempontból szakszerű kialakításához kínál átfogó megoldásokat ProtectPlus rendszerével (többek között villám- és túlfeszültség védelem, mechanikai védelem stb.) Emellett a cég magyar fejlesztésű napelemes tartószerkezetét is bemutatták, valamint EV töltőjét is (4. ábra).

A FINDER hatékony, megbízható és kiváló minőségű megoldásokat hoz létre az elektromobilitás töltőrendszereinek gyártói számára, ezzel támogatva a zöld mobilitásra való átállást. A töltési folyamathoz szükséges termékek teljes skáláját kínálják, amelyek minden típusú töltőállomáshoz alkalmasak, a terheléskapcsolástól az energiamérésig. A speciálisan kifejlesztett kialakításnak és az NFC technológiának köszönhetően egyszerű telepítés, konfigurálás és karbantartás és egyedülálló műszaki tulajdonságok jellemzik a készülékeket (5. ábra).

A sort még sokáig lehetne folytatni, de érdemes személyesen megtapasztalni a rendezvény varázsát. Jövőre erre kicsit korábban lesz lehetőség, mivel a következő The smarter E Europe 2025. május 7-9. között kerül megrendezésre Münchenben.

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea