Hírek-aktuális

 

 

 

Néhány érdekes előzetes a konferenciáról

2017-04-10

A villanyszerelőkre és a villamosipari vállalkozásokra kulcsszerep vár az elkövetkező időkben. Az épületekkel szembeni energetikai elvárások megvalósítása elképzelhetetlen a villamos és gépész szakemberek együttműködése és szakértelme nélkül. Az energiafogyasztás csökkentése, az energiahatékonyság növelése csak a szakemberek hozzáértése mellett valósítható meg.
Ehhez azonban naprakész információkra van szükség. Ebben kíván segítséget nyújtani a 2017 április 20-án megrendezésre kerülő „Automatizálás és energiaellátás az épületekben” című ENERGIAMENEDZSMENT KONFERENCIA.

Jelentkezés és regisztráció

Kedvcsinálónak ízelítő néhány előadásból:

Napjainkban – minden akadályozó tényező ellenére – rohamléptekben terjednek a megújuló Háztartási Méretű Kiserőművek (HMKE). Dr. Kádár Péter „Fotovoltaikus HMKE rendszer ára, élettartama és megtérülése” előadásában bemutatjuk a HMKE-k megtérülésének érzékenységét az egyes műszaki, időjárási és szabályozási tényezőkre.

Opitzer Gábor „Épületenergetikai és energiahatékonysági kérdések automatizálási szemmel” című előadásában megvalósult projekteken keresztül mutatja be, hogy a különböző épületgépészeti berendezések illesztése az épületautomatikai rendszerekbe nemcsak komfortérzet javítást eredményezhetnek, hanem energia- és költségmegtakarítást is.

A villamosenergia-ellátás egyre növekvő mértékben decentralizált és digitalizált. A megújuló villamosenergia-termelés, a kis kapcsolt energiatermelő erőművek az elosztóhálózatba termelnek. A hagyományos hálózatnak – amely eddig a termelőtől a fogyasztó felé egy irányban volt terhelve – merőben új feladatot kell megoldania, új követelményeknek kell megfelelnie. Ezzel egyre jobban összeolvad az energiatechnika az információtechnológiával és a médiatechnológiával. Erről tart előadást Peter Respondek.

Nagyon fontos téma a villanyszerelők szemszögéből Zerényi József előadása a Villamosenergia-termelő berendezések hálózati csatlakozási követelményeiről”. Többek között szó esik a termelőegységek hálózati csatlakozási követelményeire vonatkozó 2016/631 sz. EU Bizottság-i rendelet műszaki tartalmáról, alkalmazási területéről és hatályáról. A megújuló és időjárásfüggő termelés villamosenergia-rendszerbe integrálásának problémáiról.

Dr. Kopják József az „Okos otthon, okos épület, okos város” kapcsán beszél arról, hogy egyre több Internet of Tings (IoT – eszközök internete) megoldás és hozzá tartozó vezetéknélküli kommunikációs megoldások érhetőek el a magyarországi piacon is. Az előadás áttekinti az épületen belül, a városon belül, és az országon belül használható kommunikációs technológiákat, amelyek az okos eszközök elterjedésével visszavonhatatlanul tért hódítanak, legyen szó világításról, fűtésről, energiatermelésről vagy közlekedésről stb.

„A biztonsági és megújuló áramellátásról” lesz szó Inczédy György előadásában érintve az energiaellátó-hálózat jellegzetes zavarait, a hálózati zavarokra vonatkozó következményeket, a szünetmentes tápegységek feladatait az energetikai rendellenesség kiküszöbölésében.

Haddad Richárd előadásában az energiahatékonyság motivációit, valamint törvényi hátterét veszi górcső alá Európai Uniós direktívától a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal rendeletéig. Az új kihívások természetesen új feladatokat rónak a különböző gazdasági szereplőkre. Ehhez új szemléletnek és felfogásnak kellene megjelennie a piaci szereplők részéről.

Jelentkezés és regisztráció


Főtámogató:

mentavill__250

 


Támogatók:

tamogatok_04_10__650


Szervezők:

logok_labra_jo_honlapra_25_615

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea