hirdetés

Hírek-aktuális

 

 

 

A Light+Building őszi kiadása október 2-án nyitja kapuit!

2022-09-29

Az épületek kulcsfontosságúak a nagyobb energiahatékonyság és a kevesebb CO2-kibocsátás felé vezető úton. Az intelligens világítás- és épülettechnológia döntő szerepet játszik a klímacélok elérésében, és olyan nagy érdeklődésnek örvend, mint még soha. A Light+Building őszi kiadásán 46 ország több mint 1500 kiállítója mutatja be a fenntartható világítási megoldásokat, az elektrotechnika, az épületautomatizálás, valamint a hálózatba kapcsolt biztonságtechnika innovációit.

lb_h13_300A 2022. október 2–6. között Frankfurt am Mainban megrendezésre kerülő vezető nemzetközi világítástechnikai és épületvillamossági szakvásáron az intelligens és összekapcsolt megoldások, az innovatív technológiák és az aktuális tervezési trendek kerülnek a középpontba. A világjárvány okozta hosszú szünet után az iparág most végre ismét élőben mutatja be megoldásait az épületek intelligens, hatékony tervezéséhez és kivitelezéséhez. A kivételes őszi különkiadáson a legtöbb nemzetközi kiállító Olaszországból, Törökországból, Spanyolországból, Lengyelországból, Hollandiából, Nagy-Britanniából, Franciaországból, Belgiumból és Görögországból érkezik.
lb_h2_300Wolfgang Marzin, a Messe Frankfurt elnök-vezérigazgatója (CEO) nagy várakozással tekint a Light+Building Autumn Edition elé: „A legutóbbi Light+Building óta eltelt négy év alatt sok minden történt. Számos olyan újítás van készülőben, amely segít a jelenlegi kihívásokkal megbirkózni, így a mostani Light+Building a legjobb időben kínál nemzetközi iparági találkozóhelyet. Az építőipar különböző szakterületeinek összekapcsolódása egyre fontosabb, és ez a tendencia az elkövetkező években egyre erősebb lesz. A jövőbeli megoldásokhoz elengedhetetlen az átfogó tapasztalatcsere."
lb_h6_300A Light+Building kiemelt témái is az ágazatok közötti eszmecserére épül. Ezek a „Green Deal & Sustainability”, „Electrification & Digitalisation” „Light & Design” azaz „Zöld megállapodás és fenntarthatóság”, „Villamosítás és digitalizáció”, valamint a „Fény és design” nevet viselik. Ezek tükrözik azokat a fejleményeket, irányokat, amelyek a jövőben meghatározóak lesznek az építőipar számára. Ide tartozik például az épületek független, éghajlatbarát energiaellátása, valamint a jövőorientált világítástervezés. A kiemelt témák a számos kísérőprogram tartalmának is a közös vezérfonalát adják. Két új terület kínál ismeretátadási és kapcsolatépítési lehetőséget a szakembereknek: a 3.1. csarnokban a Design Plaza, a 9.0. csarnokban pedig a Building Plaza.
lb_h3_300Szokás szerint a szakmai szövetségek is támogatják és részt vesznek a kiállításon. A Német Villamosenergia- és Digitálisipari Szövetség (ZVEI) például a 12.1 csarnokban rendezi meg a Technológiai Fórumot, ahol többek között az éghajlati és fenntarthatósági politikáknak az építőiparra gyakorolt hatása kerül a középpontba. „A ZVEI és az építőipari ágazatban tevékenykedő tagvállalatai számára a Light+Building a megfelelő hely az innovatív, éghajlatbarát technológiák és megoldások bemutatására. Az energiahatékonyság témája még soha nem volt annyira jelen, mint idén ősszel. Ez rávilágít ezen iparágak eredményeinek politikai dimenziójára is: az építőipar átfogó villamosításával és digitalizálásával akár 65%-os primerenergia-megtakarítás is érhető lenne. Most kell cselekednünk!” – mondta Wolfgang Weber, a ZVEI vezérigazgatója. „A nagyrészt elavult épületállomány felújításakor az épületek műszaki felszereltségének nagyobb hangsúlyt kell kapnia. Az épületek elektromos és digitális infrastruktúrájának hatékonynak, korszerűnek kell lennie. Emellett a villamos energia, különösen a zöldáram árát is jelentősen csökkenteni kell. Csak így lehet sikeres az energia, a közlekedés és az épületek átalakítása.”
lb_h5_300A szakemberek már nagyon várják, hogy végre újra találkozhassanak a gyártói kapcsolataikkal. A személyes kapcsolat – amelyre a világjárvány idején túlságosan ritka alkalom kínálkozott – rendkívül fontos a cégek számára is. A Német Villamos- és Informatikai Szakmák Központi Szövetsége (ZVEH) szintén képviselteti magát a 11.0 csarnokban közös standon a „powerd by Light+Building” E-házzal. A 100 négyzetméteres modellház az intelligens hálózatba kapcsolt épülettechnika trendteremtő példáját mutatja be.
A világítás, az elektrotechnika és az épületautomatizálás összefüggésében egyre fontosabb szerepet játszik a hálózatba kapcsolt biztonságtechnika. Ennek eredményeképpen a Light+Building a 8.0 csarnokban található Intersec Building szekcióban foglalja össze az ezzel a témával kapcsolatos termékek és szolgáltatások kínálatát, ahol a videotechnika és a beléptetés-ellenőrzés témái éppúgy jelen vannak, mint az adat- és tűzvédelem. A közvetlen szomszédságban az Intersec Forum, a hálózatba kapcsolt biztonságtechnika szakkonferenciája 2022. október 3–6. között izgalmas programmal gazdagítja a termékpalettát.
lb_hd_300A végre fizikailag megrendezésre kerülő szakvásár mellett kiegészítéseként a 2022. október 2–14. között megrendezésre kerülő Light+Building Digital Extension digitális platform új lehetőségeket kínál a hálózatépítésre, a tudáscserére és a találkozásokra. A kiegészítő lehetőség segít a saját kapcsolati kör célzott bővítésében, az AI által támogatott partnerkeresés révén. Emellett az élő eseményeket követő Light+Building kiegészítő program itt igény szerint elérhető.

Minden információ a Light+Buildingről a www.light-building.com oldalon elérhető.

hirdetés

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea