Elektroinstallateur - Rólunk

LAPUNKRÓL

Az 1992-ben alapított Elektroinstallateur a hazai piacon régóta meglévő hiányt pótolt. Az első próbaszám megjelenésekor talán senki sem gondolta, hogy a lap sikere nyomán a magyar mintára megszületik a lengyel, a román, a cseh, a horvát és hamarosan az osztrák testvérlap is.
Az épületek erős- és gyengeáramú szerelvényeivel, berendezéseivel, rendszereivel, az épületautomatikával, az épületvillamossági munkálatokkal, a biztonságtechnikával, építési, építészeti megoldásokkal foglalkozó lap többezer példányban jut el a szakterület tervezőihez, kivitelezőihez, beruházóhoz, oktatási intézményeihez. Népszerűsége nagymértékben köszönhető műszaki, technológiai cikkei frissességének, színes híranyagainak. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új termékekről, szolgáltatásokról, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Különös figyelmet fordít az olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek egyaránt fontosak a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak.

OLVASÓI CÉLCSOPORTOK

 • Épületvillamossági, villanyszerelési munkákat végző vállalatok, vállalkozó iparosok, szövetkezetek.
 • Építőipari vállalatok, vállalkozók, iparosok.
 • Épületvillamossági termékeket és szerelvényeket gyártó és forgalmazó cégek.
 • Az épületvillamosságban és az energiaátvitelben érdekelt szakemberek: mérnökök, technikusok, szakmunkások.
 • E területekhez kapcsolódó közép- és felsőfokú oktatási létesítmények tanárai, tanulói, valamint tudományos egyesületek tagjai.

FÓKUSZTÉMÁK

 • kábelek, vezetékek, kábeltálcák, vezetékcsatornák,
 • automatizálás, biztonságtechnika, tűzvédelem,
 • lakások épületvillamos szerelvényei, szerelési anyagok,
 • világítástechnika, lakásvilágítás, természetes és mesterséges világítás, díszvilágítás
 • energiaellátás, megújuló energiák, energiahatékonyság,
 • villámvédelem,
 • villamos hálózatok,
 • épülettechnika.

RENDEZVÉNYEINK

Az Intelligens Épület és Épületautomatika Konferenciát 2002 óta rendezzük meg. Célja, hogy olyan tájékoztatást, szolgáltatást nyújtson a résztvevőknek, amelynek során megismerhetik az épületüzemeltetéshez kapcsolódó gondolkodási és gazdasági modellt, értesüljenek a szakma legfontosabb újdonságairól, eseményeiről, és szakmaszervező konzultációs lehetőséget biztosítson az építőipari szakemberek, valamint az épület-üzemeltetők részére. A konferencia minden évben változó fókusztémával igyekszik megvilágítani az intelligens épület elektromos és gépészeti, automatizálástechnikai, vezérlési, szabályozástechnikai kérdéseit. Bemutatjuk az új trendeket, az energiatakarékos gépészeti, automatizálási megoldásokat, így például a megújuló energiák használatát épületek üzemeltetésében. A konferencia célcsoportja, illetve a látogatók szakmai megoszlása alapján a rendezvény az alábbi szakterületeken dolgozó szakemberek számára lehet érdekes: villamos és gépész tervezők, villamos és gépész kivitelezők, építészek, beruházók, ingatlanüzemeltetéssel és Facility Management-tel foglalkozó szakemberek és döntéshozók, műszaki közép- és felsővezetők.

A Napelemes rendszerek létesítése és üzeme tanfolyam 2011-ben indult, s az előadássorozat már az első évben igen sikeres volt. Ezen az eredményen felbuzdulva 2012-ben a korábbi szervezőgárda ismét elindította a tanfolyamot. A napelemes rendszerek fejlesztése nemcsak az energiaellátás gondjait próbálja csökkenteni, hanem növeli a villamos szakemberek, villanyszerelők foglalkoztatását is! A decentralizált megoldások a helyszínen igénylik a megfelelő és megbízható partnereket. Ezért van szükség az iparosok folyamatos továbbképzésére. Ezen igények és gondolatok ismeretében döntött úgy az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézete, az Elektroinstallateur szaklap és az EMOSZ (Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége), mint szervező, hogy az elkezdett továbbképzést a napelemes (szolár) technika területén tovább folytatja.

 

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea