Hírek-aktuális

 

 

 

„Szeretnénk a gerincét adni egy hálózatba kapcsolt világnak”

2020-03-13

Március 5-én tartotta hagyományos éves sajtótájékoztatóját a Wago Hungária Kft. A rendezvénynek idén a cég új székhelye adott otthont, lehetővé téve, hogy a meghívottak ne csak az előző év eredményeiről kapjanak tájékoztatást, de megismerjék a figyelemre méltó, új irodát is, amelyet 2019 októberében vehettek birtokba.

Köszöntőjében és bevezető előadásában Fodor Róbert, a Wago Hungária Kft. ügyvezetője büszkén számolhatott be az elmúlt év nemzetközi és hazai eredményeiről. A cégcsoport 1990 óta átlagosan 11 %-os növekedést ért le, aminek köszönhetően 2019-ben elérték 955 millió eurós árbevételt. A Wago Hungária Kft. 2013 óta átlagosan évi 25 %-os növekedést mutat, 2019-ben pedig az árbevétel elérte a 3,3 milliárd forintot.
A nemzetközi cégcsoport – több gyártót megelőzve – olyan piaci növekedést tudhat magáénak, amely arra ösztönözte a vállalat vezetését, hogy újra fogalmazzák a célokat: A Wago a vázát szeretné adni egy intelligens, hálózatba kapcsolt világnak.
A sajtótájékoztató a hagyományokhoz híven a termékcsoportok újdonságainak bemutatásával folytatódott.

gelbox___200A Csatlakozástechnika területén szó esett többek között a 221-es sorozatú vezeték összekötők helytakarékos, DIN-sínhez alkalmazható rögzítőadaptereiről, az új nedvességálló Gel Box tokozatról vezeték összekötőkhöz, a Winsta dugaszolható csatlakozási rendszer kínálta lehetőségekről, amit később az iroda bejárása során gyakorlatban is megtekinthettek az érdeklődők.
A cég smartData digitális alkalmazásai is egyre bővülő lehetőségeket kínálnak a szakembereknek az elektromos és mechanikai tervezéstől a megrendelés és az egyedileg gyártott termékek konfigurálásáig.

tap___268Az Interface elektronika üzletág újdonságai között szerepel a PRO 2 ipari tápegység, ami világújdonság. Kompakt méretével, 96%-os hatékonyságával komoly költség és CO2-kibocsátás takarítható meg. Emellett az egyedi, beépített rövidzár-védelem, a szabadon paraméterezhető megszakítás, a valós idejű adatok lekérdezhetősége is fontos előnyt jelent.
Szintén az üzletághoz tartozó hír, hogy az új MID (Measuring Instruments Directive) hiteles fogyasztásmérők novembertől már elérhetőek lesznek a hazai piacon is. Fontos termékkör ez a 2020. január 16. IV./3. § rendelet fényében, miszerint az energetikai szakreferens igénybevételére kötelezett gazdálkodó szervezet villamosenergia-felhasználásának figyelemmel kísérése érdekében köteles bizonyos meghatározott esetekben almérőt felszerelni, ha a villamosenergia-felhasználás a beépített teljesítmény és az üzemidő alapján nem határozható meg.

io__200A Wago cég az Épületautomatizálás területén is a jövő trendjeit figyelve alakítja portfólióját. Ilyen terület a még kevéssé ismert TSN (Time Sensitive Network). A jól ismert Ethernet megbízható vezetékes megoldásként lett kialakítva, mind a számítógépes, mind az automatizálási hálózatokban. Az Ethernetet azonban eredetileg nem úgy tervezték, hogy megfeleljen a gyorsan fejlődő automatizálási technológia által támasztott követelményeknek, különös tekintettel a garantált és a valós idejű kommunikációra. Ezért az automatizálás különféle buszrendszerei fizikai szinten az Ethernetet használva fejlődtek, közben a saját valós idejű protokolljaikat használva.
A jövőben az Ipar 4.0 alkalmazások egyre egységesebb Ethernet hálózatokat igényelnek. Ilyen hálózatok a hagyományos felépítésben csak igen nagy költségekkel valósíthatók meg. Az időérzékeny hálózatépítés (TSN) azonban megoldást kínál ezen aktuális feltételek megváltoztatására.
A Wago I/O System Field csatolók már erre a faladatra lettek optimalizálva. Az új I/O Advanced ki/bemeneti modul támogatja a TSN és az OPC UA protokollt nagy sávszélesség és jelátviteli képesség jellemzi.

iroda3_325Az információs előadásokat követően a hagyományokhoz híven átadták a Wago termékek értékesítésében az előző évben legnagyobb forgalmat, ill. forgalomnövekedést elérő nagykereskedő és viszonteladó partnerek elismerő díjait.
A sajtótájékoztató az iroda bejárásával folytatódott, ahol a vendégek az elegáns belsőépítészeti megoldások mellett a cég termékeinek alkalmazását is láthatták a gyakorlatban a mennyezetben és a padlóban elhelyezett üvegpaneleknek köszönhetően.
Az eseményt finom falatok mellett kötetlen beszélgetés zárta.

niKa

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea