hirdetés
hirdetés

Hírek-aktuális

 

 

 

SEGÉDLET a VMBSZ-hez

2020-09-21

Július 16-án megjelent a 27/2020.(VII.16.) ITM rendelet keretében a 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet módosítása és a VMBSZ-t teljesen lecserélték.
MI SEGÍTÜNK ÁTLÁTNI a változásokat!

A villamos szakma már nagyon várta a Villamos Biztonsági Szabályzat (VBSZ) kiadását, amelynek előkészületei már több mint 30 éve folytak. A VBSZ többször eljutott a rendeletben való megjelenés küszöbéig, végül 2017 végén a 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet mellékleteként Műszaki Biztonsági Szabályzat, VMBSZ néven jelent meg.

Most július 16-án megjelent a 27/2020.(VII.16.) ITM rendelet keretében a 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet módosítása és a VMBSZ-t teljesen lecserélték.

A változásokról Kosák Gábor, az MSZT szabványosító menedzsere nem csak az Elektroinstallateur 2020/8-9 és 10-es számában ad tájékoztatást, hanem táblázatban összehasonlította a módosításokat és a 40/2017 rendeletet. Ebben pontosan nyomon lehet követni, az egyezéseket, a különbségeket, a törléseket és az új részeket.

Ez a segédlet a lentebbi linken elérhető, illetve előfizetőink és EMOSZ tagok honlapunk Archívumában (https://elektroinstallateur.hu/archivum/3/) is megtalálják. (Amennyiben előfizetőként még nem rendelkezik belépési kóddal, azt az info@elektroinstallateur.hu oldalon kérheti.)

https://elektroinstallateur.hu/uploadedfiles/customitem_362_VMBSZ_EI.pdf

hirdetés

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea