Hírek-aktuális

 

 

 

A gyorsaság még soha nem volt ilyen biztonságos

2020-04-02

A Wiha most vezeti be új SpeedE® II electric e-csavarhúzóját. Két anyagvédelmi fokozatával az új e-csavarhúzó még nagyobb sebességet képes elérni.
A gyorsabb, erősebb és még sokoldalúbb kialakítású elektromos csavarhúzó új generációja most még több alkalmazási előnyt ígér.

A Wiha speedE® II két anyagvédelmi szintjével – 0,4 Nm és 1 Nm – újabb alkalmazási területek nyílnak meg. Az 1000V AC feszültségig szigetelt, cserélhető slimBit rendszerrel, ez a „Made in Germany" innováció maximális biztonságot, rugalmasságot és választási szabadságot kínál a mindennapi munkában.1_197

Egyedülálló funkcionalitását az intuíció és a könnyű kezelhetőség testesíti meg: Alkalmazásakor először a csavarok bejhajtása történik meg háromszor gyorsabban egy hagyományos csavarhúzóhoz képest, majd az anyagvédő funkció lép életbe. Különösen érzékeny csavarkötések esetén, amikor a rögzítés során kiemelt óvatosság szükséges, a nagy erőátvitel gyorsan anyagi károkat okozhat. Ilyen esetben a 0,4 Nm nyomatékszint választandó.
Az 1,0 Nm-es beállítással a speedE® II a sárga Power slimBitekkel kombinálva, nagyobb erőt igénylő feladatokhoz ajánlott, mint például nagyobb menetes csavarok rögzítése. A csavart ezután kézzel mindkét anyagvédelmi beállításban meghúzhatja.
4_250A gyűrűs kapcsoló kényelmes működtetést tesz lehetővé minden munkahelyzetben. A gyűrűs LED fény a munkaterületet kiválóan megvilágítja, ami még egyszerűbbé teszi a munkát és megakadályozza az árnyékok vetülését a munkadarabra. A piros és sárga slimBitek mindegyikét 10 000 V AC feszültséggel tesztelik és 1000 V feszültségig tanúsítják szigetelőképességüket.
A színkódolás segít a megfelelő fokozat kiválasztásában. A kis csavarprofilokat általában érzékeny, finom csavarkötésekhez használják. A csavarhoz passzoló SlimBit piros színe arra utal, hogy az anyagvédelem szintjét a szintén piros 0,4 Nm szintre kell állítani. Nagyobb profilú, erősebb csavarkötések esetén a megfelelő slimBit sárga színe azt mutatja, hogy a csúszka sárgára is állítható, tehát az erőteljesebb 1,0 Nm-re.

3_250A megerőltető kézi csavarozási folyamat a múlté. Az ergonomikusan megtervezett speedE® II használata nagymértékben csökkenti az izomhúzódás kialakulásának kockázatát azon felhasználóknál, akiknél napi munkájuk során folyamatos használatban van a csavarhúzó. A kéz, a karok és az egész vázizom-rendszer izmait és az inakat kevésbé terheli, ami észrevehető egészségügyi előnyt jelent sok olyan szakma felhasználói számára, akik mindennapi munkájuk során hagyományos csavarrögzítő eszközöket használnak. Ezért az AGR német orvosai és terapeutái is javasolják (Kampány az egészségesebb hátakért) az új e-csavarhúzó használatát.

Mérete és súlya szempontjából a speedE® II összehasonlítható a hagyományos csavarhúzókkal, így ideális társ a mobil alkalmazásokhoz. A „Made in Germany” címke garantálja, hogy robusztusságára és minőségére a legszigorúbb szabványok vonatkoznak.
2_254A SpeedE® II szett tartalmazza magát az e-csavarhúzót, egy piros és egy sárga slimBitet, két szabványos 18500 újratölthető akkumulátort, USB töltőt és egy L-Boxx Mini dobozt. További kiegészítők, például az easyTorque nyomaték adapter, a slimBit bittartók, táskák és az USB töltő számára megfelelő tápegység külön érhetők el.
A Wiha speedE® II electric az immáron 96-részes Wiha ElectricVario Family termékcsalád legújabb tagja, amely az összes rögzítőszerszámot, a slimBiteket, a ¼ "-es hatlapú dugókulcsokat, az adaptereket és még több eszközt kombinálva optimálisan fedi le az összes rögzítési feladatot.

 Nézze meg az oktatóvideót: speedE® animáció

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea