hirdetés

Hírek-aktuális

 

 

 

A fény természete

2019-10-24

Hagyományt teremtve immár második alkalommal, idén is meghirdette az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. „A fény természete” című fotópályázatát, amellyel amatőr és profi fotósok segítségével a környezet szépségére és védelmére hívja fel a figyelmet. Nem véletlen a témaválasztás, hiszen az Electro-Coord Kft. a világítástechnikai hulladékok begyűjtésével és újrahasznosításával foglalkozó nonprofit társaság.

A pályázat célja egyrészt, hogy a pályázók és érdeklődők megismerjék az Electro-Coord környezettudatos törekvéseit, a lámpahulladékok szelektív gyűjtésének fontosságát, a résztvevő felek egymásra utaltságát, másrészt, hogy a fotók igen kreatív, megkapó, kifejező erejével segítse ezeknek a környezettudatos törekvéseknek az elérését.

A pályázatot ez alkalommal is két kategóriában hirdették meg – természetes és mesterséges fények témában. Egy alkotó mindkét kategóriában maximum három-három képpel nevezhetett, és ezzel a lehetőséggel többen is éltek. A beérkezett, több mint ezer pályamű feladta a leckét a három fős zsűrinek.

Az eredményhirdetésére és a díjátadóra a Világítástechnikai Társaság székhelyén, a Világítás Háza bemutatótermében került sor 2019.10.24-én. Nagy János, a Világítástechnikai Társaság elnöke látta el a zsűri elnöki feladatait. A díjátadón elmondta, hogy 285 pályázótól 1101 alkotás érkezett, Magyarország minden részéből, sőt a határon túlról is. Ez harminchárom százalékos növekedés az előző évhez képest. Első körben a zsűri minden tagja 30-30 képet választott ki, majd ezekből közös döntés alapján került ki a 3-3 díjazott pályamű, valamint 1-1 különdíjas alkotás a Világítástechnikai Társaság jóvoltából.

Természetes fény kategóriában:

1. hely          Krizák István                   Romantika
2. hely          Mesteri Balázs                 Fényes üveggömbök
3. hely          Vajda Noémi Krisztina      Élet
VTT különdíj  Gáspárik Dezső               A szabadság fénye

feny_tj_650

Mesterséges fény kategóriában:

1. hely           Kelemen Sándor                    Fényvillamos
2. hely           Dudás Ágnes                        Erzsi néni jóéjszakát kíván
3. hely           Mohácsi Attila                        Lámpa
VTT különdíj  Dr. Kelemen Nándor Richárd     Lámpagyújtogató

feny_mj_650

Ez a fotópályázat is kiváló példa arra, hogy miként lehet megszólítani az embereket, és felhívni a figyelmet olyan égetően fontos témákra, mit a környezettudatosság.

A környezet védelmén túl fontos szempont a hosszú távú fenntarthatóság alapelveinek figyelembevétele is. A hazai visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszer üzemeltetésével az Electro-Coord Magyarország évről évre növeli a szelektíven begyűjtött hulladék mennyiségét. 2019-ben a hazánkban értékesített világítástechnikai termékek mennyiségéhez viszonyítva 65%-ra szeretnék növelni a keletkező hulladék visszagyűjtési arányát. Ezt csak úgy lehet elérni, ha mind a villanyszerelő szakma, mind a lakosság partner a szelektív gyűjtésben. A fotópályázattal a társaság egy újabb lehetőséget biztosított a társadalom egy széles csoportjának a környezettudatos élet és a természeti környezet megismerésére. A lámpahulladékok begyűjtésével és újrahasznosításával egy fenntarthatóbb jövőt, élhetőbb környezetet teremtünk a jelen és a jövő nemzedékének.

A díjazott alkotások mellett a többi pályamunka is megtekinthető az Electro-Coord honlapján, valamint a Világítás Házában megnyitásra kerülő kiállításon egy hónapon át.

ÉRDEMES AZ ÖSSZES PÁLYAMUNKÁT MEGNÉZNI, MERT CSODÁLATOS FOTÓKAT LÁTHATNAK AZ ÉRDEKLŐDŐK!

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea