Hírek-aktuális

 

 

 

Visszatér egy történelmi márkanév

2018-04-12

Méltán híres, régi magyar márkanév születik újjá: a Tungsram.
Tavaly jelentette be a General Electric (GE), hogy eladja fényforrás üzletágát.

Idén februárban érkeztek az első hírek, hogy az európai, közel-keleti, afrikai és törökországi (EMEAT) fényforrásüzletágat, valamint a globális autólámpa-üzletágat a korábbi magyarországi elnök, Jörg Bauer cége, a Tungsram Csoport vásárolja meg.

mil_2853_3000Az adásvétel keretében több mint 4000, döntően magyarországi munkavállalót, 5 magyarországi gyárat (Budapesten, Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Kisvárdán és Hajdúböszörményben), valamint régiószerte kereskedelmi irodákat és egyéb ingatlanokat ad át a vevőnek. A tranzakció 2018 áprilisától kezdődően több transzfer keretében valósul meg. Az eladás első mérföldköveként a Tungsram Csoport tulajdonába került a Tungsram Operations Kft., a GE Lighting magyarországi egységeivel, vagyonával és szerződéseivel együtt.

A csoport központja továbbra is a Tungsramnak 1901 óta otthont adó budapesti, Váci út 77. szám alatti gyártelep és irodaház marad. Az új cég későbbiekben főként Tungsram márkanév alatt értékesíti termékeit. Ez a márkanév a legtöbb európai piacon több mint egy évszázadig egyet jelentett a világítással.