hirdetés

Hírek-aktuális

 

 

 

Visszatér egy történelmi márkanév

2018-04-12

Méltán híres, régi magyar márkanév születik újjá: a Tungsram.
Tavaly jelentette be a General Electric (GE), hogy eladja fényforrás üzletágát.

Idén februárban érkeztek az első hírek, hogy az európai, közel-keleti, afrikai és törökországi (EMEAT) fényforrásüzletágat, valamint a globális autólámpa-üzletágat a korábbi magyarországi elnök, Jörg Bauer cége, a Tungsram Csoport vásárolja meg.

mil_2853_3000Az adásvétel keretében több mint 4000, döntően magyarországi munkavállalót, 5 magyarországi gyárat (Budapesten, Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Kisvárdán és Hajdúböszörményben), valamint régiószerte kereskedelmi irodákat és egyéb ingatlanokat ad át a vevőnek. A tranzakció 2018 áprilisától kezdődően több transzfer keretében valósul meg. Az eladás első mérföldköveként a Tungsram Csoport tulajdonába került a Tungsram Operations Kft., a GE Lighting magyarországi egységeivel, vagyonával és szerződéseivel együtt.

A csoport központja továbbra is a Tungsramnak 1901 óta otthont adó budapesti, Váci út 77. szám alatti gyártelep és irodaház marad. Az új cég későbbiekben főként Tungsram márkanév alatt értékesíti termékeit. Ez a márkanév a legtöbb európai piacon több mint egy évszázadig egyet jelentett a világítással.

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea