Hírek-aktuális

 

 

 

Villamos hajtások és az Ipar 4.0

2018-04-24

Ezzel a címmel szervez szakmai napot a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Gép, Készülék és Berendezés Szakosztálya az Óbudai Egyetem MEE szervezetével, valamint a BME Villamos Energetika Tanszék, Villamos Gépek és Hajtások Csoporttal együttműködve, és a Villgép Szövetség támogatásával.

A rendezvény május 16-án, az Óbudai Egyetem Bécsi úti épületében várja az érdeklődőket.

Az Ipar 4.0, mint minden ágazatban, itt is jelen van. Utoljára 2014-ben került górcső alá a téma a szakosztály gondozásában, így az azóta eltelt időszakban történt fejlesztések, új eredmények, valamint a téma más megközelítése létjogosultságot ad a téma 2018-as felvetésének.

Az előadások az elmúlt években bekövetkezett fejlődésről, a bővülő alkalmazási lehetőségekről szólnak majd, a technológiák, a járművek és a villamos energetika vonatkozásában. Ezen belül néhány tématerület – villamos hajtások és az Ipar 4.0 kapcsolata; intelligens villamos hajtások; villamos hajtások a vasúti, közúti, vízi és légi közlekedésben; energetikai berendezések villamos hajtásai; az épületautomatika és a háztartás villamos hajtásai stb.; monitoring és diagnosztika; villamos hajtások működésének szimulációja – kiemelt szerepet kap majd a rendezvényen.

Részletes program itt olvasható!

villamos_hajtsok_szakmai_nap_programja_1584